Opfok & Ontwikkeling

De Lindehoeve


Bij De Lindehoeve staat kwaliteit voorop, dat laten wij terugkomen in onze opfok. Verzorging, voeding, beweging en de omgeving spelen hierin mee. Bij De Lindehoeve is er veel aandacht voor medische verzorging.

Verder zorgen wij ervoor dat uw paard de optimale gezondheid behoudt door vier keer per jaar uw paard te bekappen en ontwormen. Bij ons is het jaar verdeeld in een zomer- en winterperiode. Hieronder leest u hoe wij deze periodes vormgeven.
 

Zomerperiode


Het zomerseizoen bij De Lindehoeve loopt van 1 mei tot en met 1 november voor de paarden. Dit is echter wel afhankelijk van het weer. Is het in oktober nat, dan halen wij de paarden eerder op. Voor de veulens geldt dat een zomerseizoen tussen 1 mei en 1 oktober. De paarden lopen tijdens dit seizoen in groepen in het weiland. Deze groepen worden samengesteld op basis van leeftijd, geslacht, dominantie en vervolgens worden deze in egale koppels ingeschaard.

Wij weiden de paarden regelmatig om naar andere percelen. Op deze manier voorkomen wij wormbesmetting. Ook geeft ons dit de gelegenheid om de percelen te maaien, bemesten en slepen. Op deze manier geven wij het gras weer optimale kansen, waardoor uw paard de beste voeding krijgt. Verder bemalen wij het gebied zorgvuldig. Op deze manier ontstaat een optimale waterstand, beregening is hierdoor niet nodig.

Onze percelen liggen binnen een straal van 3 kilometer rondom ons bedrijf. Op deze manier kunnen wij de paarden goed in de gaten houden. De percelen zijn afgezet met een elektrische afrastering en een wit lint of koord. Dit zorgt ervoor dat uw paard zich niet verwondt.

Winterperiode


De winterperiode loopt van november tot mei voor de paarden en van oktober tot mei voor de veulens. Tijdens de winterperiode verblijven de paarden in ruime stallen, waarin de paarden de mogelijkheid hebben om in groepen te lopen. Onze huisvesting is relatief klein, paarden lopen in groepen van 3 tot 20 paarden. Het frisse stalklimaat en het contact met soortgenoten zorgt voor een prettige omgeving voor uw paard. Ook in de winter is voldoende beweging belangrijk voor uw paard. De Lindehoeve beschikt over ruime paddocks, zodat uw paard ook in de winter een goede conditie behoudt.

In de winter krijgen de paarden zoveel mogelijk kuilgras van eigen grasland. Wij verwerken dit zelf, waardoor het stofvrij is en wij de kwaliteit kunnen garanderen. De veulens krijgen 1,5 kg basisbrok per dag. De enters en twenters met een slechte conditie krijgen dit ook bijgevoerd.
parallax background