Zomerperiode

Het zomerseizoen loopt van l mei t/m l november en voor de veulens van 1 mei t/m 1 oktober. De paarden worden op leeftijdsgroep en geslacht geselecteerd en vervolgens in egale koppels ingeschaard. De paarden worden regelmatig omgeweid naar andere percelen om allereerst wormbesmetting te voorkomen. Tegelijk stelt ons dit in de gelegenheid om de percelen te maaien, te bemesten en te slepen om zodoende het gras weer optimale kansen te geven. Goed voer is immers de basis voor een gezond paard. Zorgvuldige bemaling van het gebied zorgt voor een optimale waterstand zodat beregening niet nodig is; dit ten gunste van de paarden.

De percelen zijn afgezet met een elektrische afrastering
(o.a. wit lint en/of wit koord, stroomdraad). Het lint en/of het koord voorkomt dat uw paard zich verwondt.

Opfok weidegang Lindehoeve verkleind Weidegang verkleind De Lindehoeve weidegang

Winterperiode

Ook voor de winterperiode bent u bij ons aan het juiste adres.
Ruime stallen geven de mogelijkheid om ook in de winter de paarden in groepen te laten lopen. Het frisse stalklimaat en het contact met soortgenoten zorgen ervoor dat uw viervoeter zich ook in de winter prima thuis voelt bij ons. We hebben relatief kleine huisvesting: de paarden lopen in groepen van minimaal 3 tot maximaal 20 paarden.
Net als in de zomer is in de winter beweging belangrijk voor uw paard. Daarom hebben we naast onze stallen 5 ruime paddocks zodat uw paard
ook in de winter een goede conditie blijft houden.

Het winterrantsoen bestaat zoveel mogelijk uit kuilgras van eigen grasland, hetgeen we zelf verwerkt hebben in een voordroogkuil (ronde of vierkant balen). Door zelf voor het inkuilen te zorgen, is kwaliteit gegarandeerd en is het geheel stofvrij. Verder wordt er 1,5 kg basisbrok per dag gevoerd aan de veulens. De enters en twenters hebben voldoende aan het kuilvoer.
In geval van slechte conditie krijgt ook deze groep basisbrok bijgevoerd.

Stalling opfok De Lindehoeve         OLYMPUS DIGITAL CAMERA       Paddock de Lindehoeve (3)

Stuur ons een bericht